четвъртък, 16 юли 2020 г.

СЕМКА ОТ ТИКВА

в. „Стършел”, бр. 3856/17 юли 2020 г.

 Все повече се убеждавам, че човек трябва да вярва на всичко,писано по вестниците. „СТАНДАРТ“ например още преди месец предупреди, че „Черно слънце обръща живота ни“. Не стига, че Меркурий отново е ретрограден, ами ни връхлетя и слънчево затъмнение, да не говорим за „подреждането на всички планети под един ъгъл“. Кулминацията на затъмненията „на 21 юни и 5 юли, носи със себе си обрати на съдбата“ – предупреди седмичникът.

Грешката е само два дни – на 7 юли започна сагата с каменистия плаж край „Росенец“! И като започнаха едни протести – та цяла неделя!

Езикът на протестите е специфичен и не особено подходящ за печатно слово. Може би затова обикновено го наричат „език на омразата“. Езикът на протестиращите срещу протестите следователно би трябвало да се нарича „език на любовта“.

Може би ще да е нещо такова (цитираме по „24 ЧАСА“): „СпонджБоб Квадратните гащи (SpongeBob SquarePants) отишъл на море да се прави на областен управител, с лодка. (…) Е, най-добре да го били набили и други мерки да са наложили, ама, уви, браво на охраната - и те на море, не се хванали лесно на въдищата като шарани. Ех, защо не успяха да се втурнат в неговия сценарий... (…) Сценаристите признават, че много се били подготвяли за това завладяване, ама от правна страна - нюню, няма документи, няма убедителни вещно-правни основания, напротив, отзад навсякъде промишлени цистерни.“

Не бива да се изненадвате от правописните грешки и правните термини в текста – все пак правосъден министър го е писал! Новоприетите студенти тепърва ще изучават термина „нюню“ – фундаментален принос на министъра Данаил Кирилов в българското право.

Лошото е не, че министърът се упражнява в остроумие, което не много му се удава, лошото е, че не чете внимателно астрологичните прогнози – защото ретроградният Меркурий пее свойта зла песен – „Георги Марков: Ще се опитат да убият Борисов“ – предупреждава в „МОНИТОР“ колегата на г-н Кирилов: "Не могат да простят на Бойко, че докара 34 евролидери за интеграция на Балканите. Червеният президент иска да ни върне 75 години назад и с държавен преврат да установи комунистическа селяндурска диктатура".

Сценариите са два – слава Богу, че си имаме сайта „БЛИЦ“, та да ни светне за по-безобидния: „Коварният сценарий предвижда Радев да превземе МВР, службите и поста на главен прокурор и да нареди свои хора във Висшия съдебен съвет. За целта Радев ще се опита да извади от затвора най-доверения си съветник Пламен Узунов и да го постави на мястото на Младен Маринов и да го превърне в свое основно оръжие.“

Сценарият на „ПИК“ е по-зловещ:

„…Държавният глава вече имал съставен списък с арести при евентуално овладяване на изпълнителната власт.

(…) Планът бил да ги „заковат“ с полицейски арест за 24 часа, колкото да ги окепазят публично. (…) Списъците били съгласувани с ръководството на БСП“.

А какво стана с най-зловещата част от сценария?

„Не се изключвало и физическо посегателство над Борисов по време на престоя му в следствения арест. То щяло да бъде отиграно като „инфаркт“…

Но – да не губим надежда, срещу жълтопаветните протестъри има кой да се изправи – в „24 ЧАСА“ доц. Стойчо Стойчев определя кои са добрите българи: „…има една сърцевина от граждани в България, които мислят трезво. Те не са много радикални, не пишат непрекъснато във фейсбук, но си гледат децата и ходят на работа, плащат си кредитите“…

Оттук логично следва кои са ония, лошите – те висят във фейсбук от сутрин до вечер, заради това не си гледат децата, не си плащат кредитите и не ходят на работа. Разбрахте ли? Просто е като тиквена семка!

Хайде сега, излизайте от фейсбука като добри българи и отивайте да си плащате каквото там още не сте си платили!


Няма коментари:

Публикуване на коментар