сряда, 18 март 2020 г.

ЗДРАВЕЙТE, ХИЛЯДИ МИЛИАРДЕРИ!Имаше навремето една такава песен – за хилядите младежи, които трябва да дойдат, за да вдигнат кирки и знамена. При по-внимателно  взиране в текста няма как да не забележи човек, че едни ще копат, а други – ще веят знамената. Разделение на труда – какво да го правиш! Тия, с копането, си останаха с него, тия, с байраците преуспяха и преди, а доста от тях – и сега.
Но – свърши се тая! Скоро всички ще сме богати! „Златен астероид може да направи всички милиардери” – прогнозира „24 ЧАСА”. Намирал се някъде между Марс и Юпитер и бил с диаметър 224 километра! И не бил чак толкова далече – само на около 518 милиона километра от нас! Колко му е!
Но, докато чакаме учените да измислят или ваксина срещу гадния вирус, или начин да домъкнат златното кълбо до Земята и да го нарежат на парчета – така, че да стигне за всеки, едно заглавие в „ТРУД” ни връща в праисторическото минало – „Динозаврите са отказали да станат мишки и са се превърнали във фосили”. Разбира се, не става дума за отдавна забравените времена, а само за нашето – проф. Николай Слатински в няколко реда ни светва за причините за престъпността и корупцията. Заслужава внимание цитатът от филм за шеф на американско ОПГ (макар и мащабите да са доста по-големи от нашенските): „…Ще видите, че правителството ще вземе под крилото си не само игралния бизнес, но и проституцията и наркотиците. Защо? Защото това носи пари. Това носи пари!”
Кратко и ясно.
Не толкова накратко, но затова пък ясно в „24 ЧАСА” ни информират, че „Свенливо проституцията у нас ще стане напълно законна”. Подготвяли се промени в (с извинение) член от Наказателния кодекс, който приравнявал труда на труженичките на почти невидимия фронт със „скитничеството и повторната употреба на пощенски марки”…
Дотук – добре, смущава ни само това, че държавните законотворски труженици също са внимавали във филма – „Проституцията е далеч от легализация, когато държавата ще печели от бизнеса, който генерира близо 1 млрд. лева годишно”…
Лотарийния бос го бастисаха за доста по-малка сума!
Да очакваме ли да обзаведат магистралките с касови апарати, Булстат и софтуер за фактуриране – с благородната цел да се одържавят и минат под централизиран контрол неформалните сексуални контакти, като с приходите се подпомагат спортни мероприятия и кожно-венерическото здравеопазване, например?
Вече май всичко е възможно. Толкова възможно, че човек понякога не може да се ориентира – за прослава ли служат някои публикации, или за тайна подигравка! „От рода на Иван Гешев са строителят на ВМА, основателят на операта и прототипът на овчарчето Калитко” – резюмира изследване на рода на главния прокурор „24 ЧАСА”.
Както се пита друг автор на всекидневника в следващ брой, макар и по друг повод  - „Как е възможно да сме толкова прости?”
Ами – такива сме ние, или поне за такива ни смятат – за прости, но в замяна на това – горди българи!
А в близко бъдеще, като нарежат астероида – и милиардери!

Няма коментари:

Публикуване на коментар