сряда, 11 март 2020 г.

СТАРОМОДНИ СЛИВИ



Може ли една слива да бъде демоде?
Може, разбира се! Поне според родната преса. Отваряме агроприложението на „ТЕЛЕГРАФ“, за да научим, че „Биоябълки и боровинки пълнят джоба“, но все пак „Печели се и от круши, сливите демоде“.
Ако искате да сте в крак с модата – не посягайте към слива!
Модерни днес са вирусите и профилактиката – напразно докторите опитват да ни баламосат с редовно миене на ръцете. Водата също може да е преносител на заразата – от легендарната д-р Радева знаем, че в нея се въдят микроби! Затова „ТРУД“ ни запознава с единствения сигурен начин за профилактика – „Рибарите с мощен ракиен отпор на заразното зло“!
Както биха рекли докторите – ако не помага, поне не вреди.
Радостно е, че правителството и лично г-н премиерът са на същото мнение – „Разпоредил съм 100 000 литра спирт да се деблокират от резерва, където има 400 000 литра“!
Сто тона спирт! Като се разреди докъм четиридесетина градуса, ще вземат да станат повече от двеста! Весело ще си прекараме епидемията!
А някои вече започнаха – „Напоследък масово се купува чист спирт толкова много не сме продавали досега“ – заявява за „24 ЧАСА“ Председателят на асоциацията на аптекарите.
Националният празник освен повод за политически дърпаници се превърна и в повод за национална гордост – „Българското знаме би китайското за 3 март“ – тържествува „ТЕЛЕГРАФ“. Е, засега – само по продажби, защото заети с вирусите си китайците са позанемарили малко производството на български национални символи, но пък само срещу двайсетачка човек може да се снабди със съвсем истинско, Made in Bulgaria, българско знаме!
Да не говорим, че телеграфният всекидневник откри още една файда от празника – „Народът спести 10 млн. от Трети март“!
Как?
Ами – не е отишъл да го празнува в Гърция, както миналата година – ето как! Ако тия десет милиона не ги вложи в препоръчаната профилактика – да се сърди само на себе си! От здравето не бива да се пести!
За съжаление, оказа се, че управлението на държавата не мисли така – „Вместо за здраве харчим за полиция“ – тъжно коментира данните на Евростат „ТРУД“. За здравеопазването се заделят 5 процента от брутния вътрешен продукт (при средни за Европа седем), а за полицията – два процента и половина, при средно в Европейския съюз – жалък процент и седем десети.
Добре, че сме ние, та да качим малко процентите!
Липсата на културни събития, отменени заради чаканата епидемия се опитва да компенсира „ТЕЛЕГРАФ“ – бързият поглед към страниците му се закача за името на Мерил Стрийп, след което читателят се потапя в непознатия му свят на порно Оскарите – „Мерил Стрийп на порното с 10 сексоскара“!
Въпросната Мерил Стрийп, която изобщо не се била казвала Мерил Стрийп, но заради участието си във филмите за възрастни била почитана от зрителите им колкото истинската, бе призната за актрисата за най-як бюст… Тя взе награди за групов секс и за най-добра орална любов в масовка“…
Почитателите на киното с радост ще научат и, че като „най-добър филм на годината бе награден „Тийнейджърки лесбийки“.
След прочита на всичко това информацията на „24 ЧАСА“, че „Кравар блудствал с деца в обор, давал им да си играят с телефон“ звучи почти като сценарий за късометражка!
Преди да започнете да четете някои вестници, слагайте си предпазни средства!
Но и спиртът помага – от най-високото място ви го рекоха.

Няма коментари:

Публикуване на коментар