четвъртък, 5 декември 2019 г.

ПРИ ПРЕЗИДЕНТА – ПО ЧЕХЛИ И АНЦУГ



Класиците са описали класическия начин да попадне човек на страниците на вестника – да се изхитри да го прегази нещо на улицата.
Новото време си има и нови начини – „24 ЧАСА” забавлява читателите си с подробности от поредното убийство насред София: „Гей заби нож в устата на гаджето си и му обу гащите в Борисовата градина”. Забавничко, нали? Така трябва да се поднасят лошите новини – като любопитни факти от иначе щастливото ни всекидневие.
ТРУД” пък пропагандира поредния успех на българската икономика – „Внесоха 736 хил. тона боклук в страната”.
Очевидно боклукът ни е недостатъчен, та се налага и внос.
Но това са дреболии, подробности от пейзажа, основна тема на миналата седмица бе посещението на премиера в Щатите.
Пръв за подготовката му се погрижи, както винаги, „24 ЧАСА” – с инструкцията „Кои мимики на Тръмп ще издадат дали харесва Бойко Борисов”. Значи, „ако издуе напред устни, се съмнява, че е добре разбран”. Ако е недоволен от хода на разговора – ще „скръсти ръце и се вторачи в земята”. И най-важното – „Щом вдигне показалец, не иска да го прекъсват”.
За да разберем дали Доналд е харесал Бойко, нека почерпим вода от извора – репортажа на г-жа Валерия Велева за сайта „Епицентър” – „До Вашингтон и назад”. Извинявай, Алеко, оригиналните заглавия напоследък са кът. Важно е съдържанието:
Ръкостискане. Прегръдки. Опит за целувки от страна на Борисов и леко отдръпване на Тръмп.”
Очевидно – с посланика може, с президента – не. Добре де, и без целувки ще минем! Пусти протокол!
Само след пет минути беседа насаме двамата лидери се появяват отново. „Американският президент поздравява БГ журналистите: “Отнасяйте се добре с Борисов“ ... Може би защото не знае какво ще му се случи след малко. Борисов е с усмивка, сякаш е спечелил битката при Ватерло.”
Пет минути – и готово? Затова ли би толкова път?
Не е само затова – по обратния път се разбира, че е било и за да дадем малко акъл на американците. “Какъв ти е проблемът с Русия? Богатите държави не воюват!“, казал Борисов на Тръмп. Китай е проблемът на САЩ. И обяснил защо... "Никой не е правил такъв анализ", коментирал Помпео, по думите на премиера.”
Абсолютно сме сигурни в това!
И все пак, на такива места трябва да се пращат и репортери-мъже. Стига с тая сексуална дискриминация! Г-жа Велева, залисана в отразяване на висшия дипломатически пилотаж, се прави, че изобщо не е забелязала присъствието на друга бележита личност от журналистическия ни елит – г-жа Илиана Беновска. Този път тя не замерва никого с ябълки – може би за да не я разбере американската охрана погрешно, но все пак не е останала незабелязана. „Пред Белия дом зададох въпрос на президента на САЩ Тръмп. После Борисов каза, че Тръмп попитал: Коя е тази в зеленото?” – цитира репортерката „Блиц”.
Не му се е изкривил езикът да попита защо репортер се явява по анцуг на такова място. Защото на снимката, публикувана лично от г-жа Беновска, облеченото от нея наистина прилича на анцуг. Как по друг начин да привлече човек вниманието на президент!
Разбира се, родните хейтъри не пропуснаха да се заядат, но сайтът „Флагман” се е погрижил да ни информира, че „Шопинг експерти разкриха, че Илияна Беновска е дала поне 3 хил. лева за тези дрехи и обувки”. А самата топрепортерка обясни на омразниците: „Хейтят ме дърти жени със заспал сексуален статус” и добави: "Скъпи лели на моята възраст, турете си бутовете на моя „официален анцуг“.
Красотата ще спаси света – това го знаем пак от класиката, но наистина ще ни струва скъпичко – от последната страница на „ТРУД” научаваме, че Дженифър Лопес „Застрахова дупето си за 27 милиона долара”.
Дупето човек може да си застрахова.
Срещу простотията обаче никой не предлага застраховки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар