сряда, 27 март 2019 г.

ЗЕЛЕНИТЕ ОТВРЪЩАТ НА УДАРА



Това можеше да се очаква – след вестникарските нападки срещу зелената мафия мафията да позеленее от яд и да отвърне на удара. „Агент 007 заменя петрола за ток” – научаваме от „СТАНДАРТ”. Странна замяна, ако питате мен – петролът може да се носи в туби, а токът – в какво – в кофи ли? Слава Богу, че си имаме „ТЕЛЕГРАФ”, който да доуточни, че всъщност „Агент 007 подкарва електромобил”. Защо, ще попитате – елементарно – „Целта е да се направи героят по-приемлив за защитниците на околната среда”.
Виждате какво става по света – човек вече не може да трепе лошите, без да се подмазва на зелените – ето това става!
В „ТРУД” доайенът Иван Гарелов констатира, че „Оглупяваме бързо, неусетно дори” – по повод на една малка манипулацийка – по време на теглене на жребия на телевизионно шоу бутонът започва да си се натиска сам и жребият да си се тегли независимо от желанието на участници и продуценти. Горчивата истина научаваме от сайта „Е-ВЕСТНИК” – сред публиката на шоуто, което обръсна най-легендарния мустак на прехода, била и председателката на парламента г-жа Караянчева. А докато се радва на любовта на народа и изпълненията, неизвестна, предполага се – зелена престъпна ръчица взела, та спукала гумите на служебната є кола. Така е, като не кара на ток, разбира се. Другото, което се разбира е, че проспалата зелената провокация охрана изведнъж се активизира и „включва специален уред, който блокира определени УКВ честоти и мобилни телефони наоколо.” И бутона на шоуто, между другото.
А междувременно мафията посяга на най-скъпото ни – „3D принтер прави вегански пържоли” – твърди „ТРУД”. Шеф Манчев може направо да си хвърли дипломата от някой висок етаж и да скочи след нея – в кухнята вместо скари, печки и хладилници ще щракат принтери. А клиентите ще поръчват примерно така: „Разпечатайте ми една пържола, само да е по-постничка”…
Хубавото е, че технологията още не е разработена и принтерът е бавничък – „машината може да произведе близо 100 грама продукт за около половин час”. Като знаем, че една наша пържола отива към четвърт кило – три ракии ще заминат, докато се разпечата.
Добре е, че зелената агресия среща достоен отпор – „Рапър ще доказва, че Земята е плоска” –  тръби „ТЕЛЕГРАФ”. Съвсем сериозно„Рапърът Боби Рейс Симънс иска да лети в космоса, за да докаже, че Земята е плоска”. За целта дори „стартира кампания за набиране на средства, за да изпрати собствени сателити в космоса”.
Гледайте и се учете – така се бори зелената мафия!
А в това, че мафията трябва да бъде борена, вече всички се убедиха – „Александър Томов ще бори корупцията” – тържествено провъзгласява „ТРУД”. За да не помислим, че става дума за някогашния световен шампион по борба - свободен стил, има и снимка – става дума за другия Александър Томов, наричан кой знае защо „Добрия вълк”…
Защото има и лоши вълци – ако не знаете.
А на всички, които твърдят, че инфлацията не е това, което четем по вестниците, и левът все повече олеква, „ТЕЛЕГРАФ” избожда очите със заглавието „Еднолевката удари 40 лв. в нета”. Ако сте си запазили червената хартиена банкнота, като едното нищо ще получите насреща четири десетачки – това лошо ли е? Вярно, по някое време еднолевките ще свършат, но пък на тяхно място ще продаваме двулевки, после – петачки, после….
Как да не ни домилее за времето, когато изпращахме децата на училище с хилядарка в джобчето, за да могат да си купят кифла в междучасието! Очевидно са се преместили на друго място – от съдебния репортаж на „ТРУД” за делото срещу кметицата на „Младост” става ясно, че когато подирили трите телефона на обвиняемата, се оказало, че сред веществените доказателства „не са самите телефони и сега прокуратурата трябва да ги открие”.
Ех, бързи, смели, сръчни…
Дали не са пак зелените?

Няма коментари:

Публикуване на коментар