сряда, 20 март 2019 г.

НЕКА ДА Е ЛЯТО!



Пролетта пукна, а заедно с нея разцъфтяха със звучно „пльок” и хиляди цветя – къде по ливадите, къде – по страниците на вестниците.
Първи цъфнаха в „24 ЧАСА” – и то на първа страница, с твърдението, че „Само 4,8 % от жените у нас са шефове…” (дотук – нищо изненадващо, но хубавото предстои) – „Днес всички са жени”!
Не бяхме очаквали, че било ставало толкова лесно!
Като оправдание едва ли би послужила датата на броя – 8 март, защото се знае от стари времена – листчетата от календара отлитат, написаното – остава…
Друга рецепта за промяна ако не на пола, то на ориентацията (не политическата – тя напоследък също е неустойчива) ни дава „ТЕЛЕГРАФ” – вдъхновен от новия цвят на екипа на Григор Димитров, „Фен ще става гей заради Гришо”. Сред хилядите момински въздишки по адрес на тенисиста телеграфното издание е открило и откровението „Ще стана гей заради теб, Гришо, просто ми пиши”…
Разбира се, пролетното разиграване на хормоните не действа на „ТРУД” – флагманът на борбата срещу зеления октопод. След като разгроми родните зелени рекетьори, изданието се прехвърля на световната сцена – „Зеленият” WWF спонсорира убийци и изнасилвачи” – твърди на цяла страница всекидневникът. Според цитиран американски сайт непалски фермер „умира на 4 юни 2006 г., след като няколко дни е измъчван и бит от наемниците, на които WWF плаща и които обучава, за да пазят носорозите и други защитени видове…”
Зелени бандити и убийци – какво да ги правиш! Лошото е, че са проникнали дори в родния парламент – с цел да тормозят (засега – без да изтребват, слава Богу) и родното население – „1000 лева глоба за палатка върху дюни” – продължава в следващия брой разобличението на зелените перверзии трудовият вестник. С промяна в Закона за Черноморското крайбрежие „Глоби от 500 лв. до 1000 лв. ще бъдат налагани на туристи и природолюбители, които са поставили хавлия, плажен чадър или палатка върху пясъчни дюни край морето”.
Внимавайте с пешкирчетата си това лято! С багерите вече няма нужда да се внимава, те каквото трябваше да направят – направиха го преди закона за хавлиите.
В края на всяка седмица „УИКЕНД” се старае да ни разведри, та да посрещнем почивните дни с повишено настроение – и този път успява с първата си страница, според която „Лудият, избил семейството си в Нови Искър, ял от труповете”. За да не си помислите, че става дума за здравословно суровоядство, има и уточнение „Георги сварил парчета месо от родителите си и брат си в тенджера”.
Не е уточнено само дали тенджерата е била под налягане или от обикновените – предполагаме, за да не се дават идеи на други откачалки.
А „24 ЧАСА” съвсем ни оправя настроението, като вместо досадилите ни реклами за пилоти, които гълтат хапчета против увеличена простата, за да не подмокрят самолетите, ни предлага нещо ново за българския пазар – върху цяла вестникарска страница можем да разгледаме снимка на изтребител и разберем, че това, което виждаме, е „Ф-16 Блок 70 за България”.
Ще взема да се кооперирам с комшиите и да си купим един – да си прехвърчаме, като се затопли, до морето за петнайсетина минути!
И да стискаме палци – по-бързичко да идва лятото! Не заради друго, а защото, пак според часовия вестник, „Мозъкът ни служи по-добре през лятото”!
Да се надяваме, че важи както за вестникарите, така и за техните читатели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар