сряда, 20 февруари 2019 г.

НА КОСЪМ ОТ ПЪЛНОТО ЩАСТИЕ



На вас колко ви трябват за пълното щастие? Не просто така – да се събудите с мътна глава и да се чудите защо сте толкова щастливи, след като ви боли навсякъде, а така – изобщо? За най-пълното щастие?
Не се мъчете да налучквате – учените са го изчислили заради вас – според изследване на сп. „Мениджър”, цитирано от „ТРУД”, „Най-щастливи у нас са учащите, хората с по-добро образование, предприемачи миниджъри (така е написано, сигурно е нова професия), експерти, хора с доход над 1500 лв. и четиричленни семейства”.
Опитайте да издържате четиричленно семейство с 1500 лева и ще разберете какво е истинското и пълно щастие!
И все пак – заключението на учените е неоспоримо – „Най-добре у нас се чувстват образованите и богатите”. Прекрасна мисъл, превъзхождана само от твърдението, че по-добре е да си богат и здрав, отколкото болен и беден.
Все пак, ако наистина се стремите към пълното щастие, внимавайте с новите технологии – според „СТАНДАРТ” те така са напреднали, че „Продават дипломи менте срещу дигитални пари”. Работата е дори още по-дебела – „Българи пробвали да си купят фалшиви дипломи от нелегални университети в чужбина, за които са плащали с биткойни”! Копайте виртуална валута, сънародници, то сляпото окато прави! Дано само измислените университети не пробутват фалшиви лекарски дипломи, че тогава съвсем ще я закъсаме откъм демографията!
Освен мошениците кои още дебнат по пътя към пълното щастие?
Данъчните, естествено! Слава Богу, срещу техните номера хората измислят свои – и „ТРУД” популяризира челния опит: „Бизнесмени крият налози с тузарски часовници”. Как? Ами – „Вписват ги във фирмените разходи като „средство за измерване”.
По тая логика тирбушонът е „средство за отпушване”, а тоалетната хартия – „средство за ликвидиране на щети”.
Не бързайте да бърчите нос – сигурно точно така го изписват в счетоводствата, защото, ако се вярва на „24 ЧАСА”, „И тоалетната хартия на Баневи за сметка на приватизираните фалирали заводи”. Поуката? Елементарно: ако искате да икономисвате откъм разходи за тоалетна хартия – не ползвайте стари вестници, приватизирайте си завод!
А докато българският бизнес се занимава с тоалетната си хартия, правителството има по-сериозни грижи – „Напълнихме ВВС с транспортна техника” – констатира в „ТРУД” премиерът. След бегъл преглед на покупките на авиационна техника г-н Борисов стига до фундаментален извод за стратегията и тактиката на българската армия – купените за няколко милиарда самолети и хеликоптери „Само за бягане стават – да се изнесе генералният щаб и всички управляващи бързо при война”. Знаехме си ние открай време, че Бежановата майка не плачела, но щом ни го казват и от най-високо място – вече ще си го знаем със сигурност!
Но нашите кахъри са бели в сравнение с тези на вече почти бившите европейци от Обединеното кралство – „Кралицата забрани да се снима под женски поли” – предупреждава „24 ЧАСА”. Мома англичанка се обидила преди време, защото някакъв извратеняк мушнал телефона си под полата є и после разглеждал снимката. Повикала полицай, „но той не успял да є помогне, защото нямало по какъв член да бъде подведен мъжът”.
Е, кралицата е подписала закона и сега вече за такава снимка щели да  се дават две години затвор – да си я разглежда щастливият є собственик на спокойствие.
Няма да е зле нещо такова да се въведе и у нас – че на съседната страница в часовия вестник четем „Волен vs. Валери, нов епизод: мерят си партийните органи”.
Две години за такава извратенящина – и изведнъж животът ни ще се доближи поне с мъничко към пълното щастие!

Няма коментари:

Публикуване на коментар