сряда, 4 юли 2018 г.

БЪРБЪН В ДЕРЕТО, ОСИ В Д...ЕТО




Облаците се разкараха, водата се оттече, посрещнахме юлското утро, световното продължава, отвори се едно време – само за отпуски!
В тия прекрасни празни дни след купища природни бедствия родната преса се старае да поддържа доброто ни настроение на всяка цена и с всички средства. Бедствия стават не само у нас – дори в Щатите стават грандиозни сакатлъци: „Склад за бърбън рухва в САЩ, 9000 бурета се търкалят в дере” – четем потресени в „24 ЧАСА”. Буретата направили и беля – „част от буретата паднали в близка река и изсипаният алкохол убил около 800 риби”. Ех, чудничко си прекарват рибарите край тая бърбънова река – оцелялата риба сигурно има любопитен вкус!
Но стига бедствия и аварии, има и по-приятни новини – ето, световното вече е към четвъртфиналите, България цяла сега към Русия гледа!
„ТРУД” подхожда към първенството откъм по-красивата му страна и открива нещо неочаквано – „Швейцарците не отстъпват на бразилците и по жени”! Има и снимки на възлюбените на футболис­тите – очевидно и там красавиците си падат по татуирани и често контузвани млади атлети.
„24 ЧАСА” пък в паузата между мачовете в групите и елиминациите изследва „Невероятните приключения на запалянков­ци в Русия”: „Десетки, дори стотици хиляди чужденци откриват или преоткриват Русия покрай световното по футбол” – започва доброжелателното репортажче. Следва и първата новина – „Руснак се извини, че обарал циците на телевизионна репортерка”. Разбира се, това става, чак „когато изтрезнял и разбрал, че могат да му търсят отговорност и без Русия да е ратифицирала Истанбулската конвенция”.
Да я беше ратифицирала, човекът нямаше да бара – само щеше кротко да си се напие, разбира се!
А, като си говорим за фалшиви новини – има ги такава не само из нашите медии – „Британски журналист написа в туитър, че попаднал във Волгоград на компания руснаци, които пеели нацистки песни”. Малко странен избор на репертоар за точно този град, но като излязъл по мрежите клип от музикалното събитие, се оказало, че „феновете са оказаха англичани – трима неособено трезви, които с цяло гърло пеели песен, насочена срещу феновете на „Тотнъм” и показвали характерния жест с изпъната напред дясна ръка”
„ТЕЛЕГРАФ” не е успял да се добере до тая фалшива новина, но пък ни поднася съвсем истинска от град Ленск в Якутия – „Оси свиха гнездо в задника на Ленин”! Има и снимка – и гнездото е истинско, и задникът. Вярно, става дума за паметник, където осите са намерили сушинка, за да струпат гнезденце, но важен е висшият пилотаж в измислянето на заглавието – хем да е вярно, хем да е леко мръснишко, ама не много, съвсем леко, колкото да вдигне тиража с няколко хиляди!
Братският на задниколюбивото телеграфно издание „МОНИТОР” пък ни предупреждава, че „Морковите са вредни за зайците”! Препоръката е ако имаме зайче вкъщи, да си го храним с листа – само че от разни зеленчуци, а не от седмичната преса – при нея вредностите са още повече!
При експерименти, направени още преди век, оставянето на магарета да четат вестници само за една седмица е докарвало опитните животни направо до умирачка! Ние, хората, сме по-издръжливи, но все пак – да не се надценяваме!


Няма коментари:

Публикуване на коментар