сряда, 15 ноември 2017 г.

ПО ПЕТ, ПО ШЕСТ НАВЕДНЪЖ!

в. "Стършел", бр. 3720/17 ноември 2017 г.

Краят на годината наближава, тук-таме вече започнаха да се явяват и първите коледни елхи, иде време за статистиките и благотворителността.
Статистиката е в кръвта на „МОНИТОР” – очевидно девизът, който виси на стената в редакцията, е „Нито ден без статистика на първа страница”!
Разбира се, най-популярната статистика за тая година е тази на телефонните измамници. Редакцията сумира постъпилите данни от бюлетина на МВР, преброява дните в календара и ни радва с новите постижения – „По две баби на ден хвърлят пари през балкона”.
Който си няма балкон – очевидно не влиза в статистиката, като му е толкова акълът, да си стои извън нея и да се разхожда със спестяванията си до близката кофа за боклук.
Статистическите данни продължават и в следващите дни от седмицата – „По един нов болен от сифилис на ден”.
Защо само по един ли? Ами – то си има обяснение – „Откриват рак на простатата на четирима всеки ден”.
Човек да го е страх да мине покрай болница – ще вземе да изскочи скучаещ доктор, ще го вкара в кабинета си, ще бръкне където трябва и тържествуващо ще рече – е, вече може да удряме кепенците, ти си четвъртият за днес, изпълнихме нормата...
И другите вестници обичат сметките и числата в заглавията – „Багата пребори корав бразилец за победа № 16” – тържествува „24 ЧАСА”.
Новината е спортна, няма привидно нищо общо с Коледа, хората се били, както си трябва в ММА – бразилецът, видял се на зор, „първо изрита Багата в слабините, а след това му бръкна в лявото око”. Но – тъй като наближават светлите Христови празници, вестникът държи да отбележи, че ритникът и опитът да се извади окото на противника не са самоцелни – те са в рамките на „Благотворителната инициатива Fight for Children”, която „има за цел да събира пари за образованието на деца в неравностойно положение”...
Какво ли не правим за децата, особено за тия в неравностойно положение! Направо сме готови да се избием!
„ТРУД” от своя страна анализира отминаващата вече година по неочакван начин – вместо да се озърта кой от политолозите да покани, е дал думата на професор кардиолог. Професорът прави бърз преглед на здравната ни система и поставя точната диагноза – „Всички беди идват от площад „Народно събрание”.
Да можехме да преименуваме площада – бедите може и да се объркат с новия си адрес и да ни подминат...
А голямото чудо на католическата църква – явяването на Богородица пред трите пастирчета във Фатима, е разобличено по научен път в „МОНИТОР” – за да не се поддаваме на католичес­ка пропаганда и си останем ревностни атеисти и християни – „През 1917 г. десетки хиляди хора в Португалия наблюдавали не явяването на Богородица, а най-обикновено НЛО”.
Пропуснати са марката и моделът на НЛО-то – като се има предвид, че се е явило преди цял век, очевидно е стара модификация, незаслужаваща интерес.
А поредната политическа драма „ТАБЛОИД” решава по най-таблоиден начин – след като и за втори път є тряснаха колата, „Корнелия Нинова тръгва по ходжи”. „Самата тя вече била склонна да вярва, че в цялата история е намесена лоша енергия и дори вързала червено кончѓ на китката, каквото има и премиерът Бойко Борисов”.

Ами – дето се вика – два конеца – една цел!

Няма коментари:

Публикуване на коментар