сряда, 21 юни 2017 г.

ВИЖДАМ ВСИЧКО ДВОЙНО!

в. "Стършел", бр. 3699/23.06.2017

Героят от „Параграф 22” твърдеше, че вижда всичко двойно, затова го смятаха, че не е у ред. Като му омръзна да вижда двойно, заяви, че вижда всичко единично – и докторите констатираха влошаване на състоянието…
Отваряме вестник – и почваме да виждаме всичко двойно! „Камери следят катаджиите с камерите” – твърди „ТЕЛЕГРАФ”. Според предложение за поправка в закона „Катаджии ще могат да проверяват за скорост с мобилни камери само ако са в обхвата на видеонаблюдението на патрулките, което да следи действията им”. Звучи налудничаво, но, както биха казали древните римляни – налудничав или не – си е закон...
Още по-зле е, когато започнем и фондовете да виждаме двойни – „Обновяват къщи с пари от Фонда на фондовете” – обявява „24 ЧАСА”. И цитира министър Павлова, че „Опитът на България за създаването на Фонд на Фондовете, който да управлява финансови инструменти, е една от темите, по които сме получавали само похвали”.
Почнахте ли да виждате и вие двойно?
Хайде сега да почнем да виждаме тройно, ей така – за разнообразие.
„Силиконка се хвали с 3 коли в деколтето” – разтроява ни „ТЕЛЕГРАФ”. Третата в класацията на българските силиконови момичета скромно декларира във фейсбук: „Много ми е несериозно, когато ме занимават със своите комплекси жени, каращи коли за не повече от 10 000 лв., а на мен само бюстът ми е толкова. Значи по една елементарна сметка аз нося по себе си близо 3 техни коли, ако не повече…”
Елементарно, Уотсън, елементарно, та оттатък…
За момент да опитаме да бъдем сериозни и преминем международните новини – там полетът на въображението би трябвало да е малко по-скромен.
И там – всичко двойно-тройно! „Обама и Наполеон се борят за места във френския парламент” – отразява съдбоносни за Европейския съюз избори „24 ЧАСА”.
А какво става с прясно избрания френски президент? Пак от часовия вестник научаваме за неочаквана негова постъпка – „Косово избира между Рамбо, Мак­рон и Че”!
Не му стига едното президентство, ами и още едно! Да не би и той да вижда всичко двойно?
Прочитаме по-дребните буквички – тия, дето никой не ги чете, защото в заглавието всичко е казано, и разбираме, че става дума или за кандидати със странни имена, или за други – с прякори…
Междувременно се убеждаваме и в някои други странности на околната среда. Очевидно не само ние, от електората, виждаме нещата двойни. Какво би станало, ако някой вземе, че напише, примерно, на Тръмп или, ако предпочитате – на Путин, СМС с приблизително следното съдържание: „Така не се прави ифтар на мюсюлманите, затова Аллах ще ви погуби. АЛЛАХ АКБАР”! Предполагам – все още никой, затова с гордост ще кажем, че тоя път руснаци и американци ни дишат прахта – „Кандидат за президент заплашва Нинова и Радев” – отразява постижението „СТАНДАРТ”. Човекът написал, а службите го хванали. И като го хванали – му строшили фарчето – „Мъжът бил заловен в операция на ДАНС, подписал предупредителен протокол и бил освободен”.
По отношение на хуманното и либерално отношение към различно мислещите и действащите и руснаци, и американци пак има да много да ни догонват!
Защото ние не бягаме на два крака към светлото и сияйно щастливо бъдеще, а на двойно повече!

Няма коментари:

Публикуване на коментар