сряда, 27 август 2014 г.

И КОФА С ЛЕД НЕ ПОМАГА

в. "Стършел", бр. 3555/29.08.2014 г.

Такава жега ни е налегнала, че даже уличните кучета ги мързи да се поместят от сянката под контейнерите, докато клошарите ровичкат вътре!
Докторите са го описали - при високите температури човек така прегрява, че почва да върши нелогични работи - например да не извършва добри дела, ако преди това не се е залял с кофа, пълна с бучки лед!
Много ни е напекло!
И не само хората - и енергодружествата са прегрели и започват да се държат като тийнейджър на весела цигарка - "Енергото пише писмо до асансьор" - информира "СТАНДАРТ". За невярващите - има си и снимка на писмото до асансьора на ул. "Отец Паисий" № 22 във Варна! Сега чакат асансьорът да се стегне и да си плати сметката за ток.
Поне нощем да захлаждаше, та да се даврандиса малко човек, но не! Поглеждаме "ПРЕСА" и с изключително безпокойство прочитаме за "Пиян шофьор заловен два пъти в една нощ". Сигурно е забравил човекът, че полицията го е спряла вече веднъж, та се наложило да му напомнят... А полицаите сигурно са забравили, че са го спрели, защото е пиян, та са го пуснали на собствен ход да ходи да дава кръвна проба!
Жегата мори и партийните лидери, нищо, че избягват да ходят по слънцето. Докато си стоят на климатик в централите, всичко им е наред, щом се покажат на слънце - започват проблемите! "Борисов дава 10 зам.-министри на мюсюлманите" - цитира изцепка на лидера на спасителя на отечеството "24 ЧАСА". Защо само десет - би попитал бдителният електорат, но няма време - наддаването вече е започнало! От отсрещния припек другият спасител на отечеството Николай Бареков забива удобно вдигнатата топка: "При мен ще са 2-ма министри, а службите се отварят за всички етноси".
Чакат се и други оферти!
От жегите дава фира и колегията - според заглавие на "24 ЧАСА" манията да си правят селфита вече обхваща и безсловесните животинки - "Необичайно! Щъркели се щракат преди полет на юг" - сащисва ни изданието.
Внимателният прочит на дописката обаче ни хвърля в още по-голям смут - според кмета на монтанско село тази година "старите щъркели правят закъсняла любов по никое време и тепърва ще мътят яйцата си "...
А кое смущава? Ами - това, че селският кмет намира по-литературен израз за размножението на пернатите от лидера на свободната преса!
"СТАНДАРТ" пък ни уведомява, че "Мис Баскетбол обожава палачинки с мед". Дотук - добре, всеки има право да обича палачинки с мед. Объркването следва малко по-нататък - красавицата обяснява, че "освен на баскетбола е фенка и на леката атлетика". Дотук - също добре, всеки има право да е фен на палачинките и леката атлетика. Освен това - обичала и планината. Също чудесно - даже има и снимка с обяснение, че "Симона харесва разходките в Рила и Пирин". На снимката мис Баскетбол кой знае защо се е екипирала за планинската разходка с плувна шапчица, бански костюм и плавници...
Но в живота има и щастливи моменти - не бива да се оставя масовият читател неинформиран за тях - и "24 ЧАСА" ни приобщава към щастието на бизнесдама и телевизионен водещ - "Котаракът на Део стана дядо".
Умилителната снимка на двете сладки внучета на Деовия котарак е все пак малко по-малка от снимката на първа страница на "ТРУД", на която лъв оножда лъвица под прохладното заглавие "Безопасен секс в софийския зоопарк"...

Такава жега ни е налегнала - и кофа с лед не помага!

Няма коментари:

Публикуване на коментар