сряда, 20 август 2014 г.

ИМА РИМА И Е ВЯРНО!

в. "Стършел", бр. 3554/22.08.2014 г..

Изтъркана констатация е, че за каквото и да ви говорят, накрая пак ще стане дума за пари. Родната журналистика обаче е живо доказателство, че може да става и обратното - когато се заговори за парите, които дължи или не дължи, тя се възмущава, че "Подобен компромат е средство за натиск (...) върху независимостта на журналистиката" И декларира, че "Няма да се поддам на шантажа и вестниците ще продължат да предлагат същото високо качество журналистика".
Тъй като под тези думи биха се подписали с почти чиста съвест всички издатели до един, няма да уточняваме на шефа на коя вестникарска група е то. Тихо ще разлистим най-тиражните неделни всекидневници, флагмани на висококачествената високотиражна българска журналистика.
"Звездите със селфи по цици" - плакне приятно окото най-тиражният всекидневник, "ТЕЛЕГРАФ". Има си и картинки - за любителите!
Не си мислете, че това е тъп трик за привличане на вниманието - това си е грижа за здравето на читателите, принос към дълголетието им и по този начин - индиректно - и към благоденствието на НОИ и българските пенсионери! Ако се вярва на водещото заглавие на "ТРУД", "Съзерцаването на женски бюст удължава живота". По-конкретно - "Изследване показва, че животът на един мъж може да се удължи с 5 години, ако веднъж на ден в продължение на 10 минути гледа гърди".
Ще се пенсионираме по на седемдесет и пет, както е тръгнало!
Помислено е за всички полове - на първа страница на същия вестник лъсва историческата снимка на Б. Борисов гол до кръста с два шарана! Коректният вестник "ПРЕСА", издаван от създателя на конкурса "Мис Дупе", също не пропуска монументалната фотография, но коректно добавя и фейсбукски коментари: "Мъж та дрънка", "Каква харизма, мале, мале", "Това е риболовец, майстор, ако ще сами рибите да са влезли в живарника му"...
Конкурсът "Мис Дупе" също не е забравен, макар не е ясно доколко съзерцанието на дупета удължава живота - "МОНИТОР" с възторг ни поднася снимка, на която дупето на лауреатката за 2009 година "лови риба по прашки".
Нова порция висококачествена журналистика ни плисва в лицата от "ТРУД" - придружено от пуритански осъдителен текст ни радва селфито на Мадона по бельо - "Запознайте се с чатала на Мадона в прозрачни черни дантелени бикини" - дава разяснения към не особено качествената репродукция вестникът на трудовите хора.
А от друг висококачествен всекидневник - "24 ЧАСА", научаваме нещо наистина неочаквано - че "Жените режат плаващите си ребра за по-тънка талия, а мъжете - за автофелацио". Публикацията е придружена с исторически препратки, достигащи до библейски времена - "Първият регистриран случай е този в Едем, при който Адам се лишава от едро ребро, за да си гарантира по-нататъшни удоволствия". При прародителя всичко е било безплатно, но за желаещите да се понаведат достатъчно, за да стигнат сами до себе си, си има ценоразпис - "Операция за отстраняване на 11-о и 12-о ребро струва 3000 евро". Кой знае защо се споменава и кой точно пластичен хирург предлага оригиналната корекция - надяваме се, споменаване абсолютно случайно и безплатно...
В края на летния преглед на висококачествена журналистика се натъкваме на последните страници на "ТЕЛЕГРАФ", където приятна във всяко едно отношение почти гола девойка, само по вестник, твърди, че "Вестите следя за всяко кътче по света"...
Рима даже има!

Това е висококачествена журналистика - хем има рима, хем е вярно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар