сряда, 17 юли 2013 г.

ПОЗИТИВНИ НОВИНИ

в. "Стършел", бр. 3498/19.07.2013 г.

Писна ни! Писна ни от негативни новини - кой къде скочил от балкона, кой се намушкал с нож от беднотия, кой заклал баба за пет лева! Животът не е само низ от катастрофи, кризи и бедствия! Има и прекрасни неща в тоя живот, мама му стара, които карат човек да вярва в доброто, в човека и в светлото бъдеще!
Отваряме първия попаднал ни "ТЕЛЕГРАФ" и с облекчение четем, че "МВР си резна ушите". Малко със закъснение, бихме рекли, но по-добре късно, отколкото никога... Известно безпокойство буди информацията в "ТРУД", че "Учен ще присажда глава" - да не би някой да се сети да присади обратно ако не нова глава, то поне ушите на МВР-то, но пък може и новата глава да мисли и слуша по-умно от старата..
Нов начин за качване на тиражите са измислили всекидневниците - за да се ориентира човек в събитията, не е лошо да си ги купува по два - един - подкрепящ правителството, втори - клонящ към страната на протестиращите... Четем с едно на ум - че истината винаги е някъде по средата!
Ако според "ТЕЛЕГРАФ" след пускането на магистралата "Стигаме морето за 2 ч. и 40 мин.", "24 ЧАСА" ни уверява, че това ще става "За 3,5 часа от София до Бургас по "Тракия"... Цял час - ето, това е разликата между скоростта на управляващите и на тия, които не им симпатизират чак толкова.
Отгръщаме "СТАНДАРТ" и научаваме, че "На бензиностанция на изхода за София край морето Сидеров, няколко от депутатите му и хора от партийния екип нападнаха журналисти и оператори на телевизията на Валери Симеонов". Засичаме достоверността на информацията с "ТЕЛЕГРАФ" - там "На бензиностанция край Бургас СКАТ нападна Волен Сидеров"... Тези две новини трудно могат да минат за позитивни, затова отново се прехвърляме към "СТАНДАРТ", за да почувстваме топлинка в стомаха от съобщението, че "Кризата топи и изпраните пари"... Дето се вика - богатите също плачат! Е, не всички, защото, както пише "ТРУД", "Съдът спаси "фитнеса" на Марешки". Става дума за двуетажното скромно построение на аптекарския бос на самия плаж в Кабакум, край Варна, веднъж обявено за незаконно, а сега вече - узаконено на втора инстанция... Кое му е позитивното на това? Ами - че в родното правораздаване също като в казармата всяко решение се оказва предпоследно и няма нищо общо с предишното! Весело живеем ние...
Наистина - при мъдрото управление на новото правителство живеем все по-добре от ден на ден! "Доматът евтин като при Тато" - топли душичките ни "ТЕЛЕГРАФ". Някакви изсипват зеленчуци по пътищата, защото мутрите им ги изкупували на безценица, но това няма никакво значение - нека си изсипват, важното е, че можем да си ги ръпаме почти безплатно!
В чудесни времена живеем - хиляди хора излизат на здравословна разходка всяка вечер по централните софийски улици - може би, защото са чели в "ТРУД": "Ген. Тонев: Протестите лекуват организма!". Генералът, директор на Военно-медицинската академия, обяснил на репортерка, че "Емоционалната превъзбуда укрепва организма и го прави по-здрав"! Ние се чудим от какъв зор толкова народ ходи до "Плиска" и обратно, то било ходене за здраве!
За да завършим позитивно този оптимистичен преглед на печата, ще споменем и още нещо, водещо до укрепване на организма - в тия юлски жеги - нищо по-укрепващо от една ледена биричка! В малко шуменско селце, както ни съобщава "ТРУД", "Удавник пие бира". На младежа Неделчо нещо му прекипяло, рекъл, че ще се удави, и рипнал в Камчия баш в дълбокото. Спасителен отряд хукнал да го дири по течението и в края на краищата го намерили да "надига шише бира в центъра на селото". Човекът размислил и стигнал до извънредно позитивния извод, че литър бира е много по-добре за организма, отколкото кило мътна вода...

А левче за баничка вместо вестник за левче - още по-добре!

Няма коментари:

Публикуване на коментар