петък, 12 април 2024 г.

ТИК-ТАК, ТИК-ТАК...

 в. „Стършел“, бр. 4046/12 април 2024 г.

По времето, когато ни будеха с радио, а не със сутрешни телевизионни блокове, една от омразните детски песнички беше „У дома часовник трака с лъскави стрелчици – тик-так, ставайте, дечица!“... Песента означаваше край на излежаването, бърза закуска и препускане към училище, където може и да ни изпитат...

Пак по онова време ръчният часовник се превърна в повод за гордост у населението – ако отворим старите албуми, ще видим как всеки щастлив притежател на тиктакащата машинка се е фотографирал с глава, мъдро подпряна на лявата ръка, на китката на която гордо се мъдри часовник „Победа“ с 12 камъка!

Животът е колело – ето, че модата да се снима човек с ръчния си часовник отново се върна!

„Радостин Василев с часовник за 35 бона“ – забелязал е „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“. Депутатът, успял да смени и компрометира не една, а цели две партии, скромно обяснява произхода на времеизмервателното устройство – „Не съм откраднал и един лев от политиката. Не съм беден, така че не виждам какъв е проблемът да се появявам с такива часовници“.

Има и снимка – на нея майсторът на аудиозаписите традиционно е обронил замислена глава върху лявата си ръка, на китката на която продуктово е позициониран въпросният часовник.

Разбира се, има и по-скъпи машинки – една такава за малко да изхвърли в запаса главния секретар на МВР, г-н Коцев – „Нов скандал! Живко Коцев с часовник подарък за 50 бона“ – тръби „СТАНДАРТ“. Очевидно главният секретар не може да се похвали с подобно на депутатското благосъстояние, защото според информацията му го бил подарил някакъв заподозрян за контрабанда. Което не му пречи да се снима с него – вярно, не подпрял глава в дълбок размисъл как да се пребори с престъпността у нас, а изпружил ръка към камерата, за да може на снимката да се види точно в колко часа е направена.

От публикацията на „ДУМА“ не става ясно дали в далечно Перу някой се е снимал с подпряна глава, но става ясно, че има „Шест оставки заради „Ролексгейт“ в Перу“. Злонамерени личности забелязали, че президентката на страната носи часовник за 14 000 долара, и вдигнали скандал – даже є искали оставката поради „постоянна морална неспособност“. И шест министъра подали оставки. Макар да нямат такива часовници.

Диви перуански нрави – какво да ги правиш!

У нас, напротив - прието е да се хвали човек с всякакви дрънкулки и висулки – на когото му се зловиди, значи е просто едно тъпо и завистливо копеле и не заслужава друго, освен презрение!

Търсеният под дърво и камък, обявен за организатор на контрабандния канал, заради който снимката на часовника на главния секретар излезе по всички вестници, очевидно е скромен човек – той изобщо не се хвали със своята дрънкулка.

Още повече, че тя има повече сантиментална, отколкото материална стойност.

„МАРИЦА“ публикува заетата от сайта „БЛИЦ“ снимка на служебна карта на неизвестната досега на широката публика „Асоциация на служители от МВР, работили и работещи срещу организираната престъпност“. На името и със снимката на издирвания под дърво и камък г-н Никола Николов, станал известен с творческия си псевдоним Паскал, според прокуратурата – собственик на канала за контрабанда на цигари.

Картата не тиктака, може би в МВР-то нещо ще започне да трака след тая публикация.

Дано, ама надали...

След всички тия тиктакащи като бомби със закъснител новини за успокоение оплакваме окото с „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“, в който „Мис Силикон се къпе с татуиран фитнес инструктор“ и снимката, на която „Мачото хапе дупето на силиконката“.

Часовникът на мачото не се вижда, което е успокоително.

Няма коментари:

Публикуване на коментар