понеделник, 14 януари 2019 г.

ГОЛЯМОТО ПЛЮСКАНЕ ПРИКЛЮЧИ!



В навечерието на всички големи празници вестниците се превръщат в колективен агитатор, организатор и пропагандатор на голямото всенародно плюскане. Отвсякъде се провират рецепти за сарми, баници, пуйки, пържоли, кюфтаци, баклави – човек направо диабет може да хване само от прочита!

Кампанията започва „24 ЧАСА”: „Ути и обитатели от дом за стари хора свиха сарми от 100 кг кайма в Пловдив”! Дотук – няма лошо, нека хората похапнат, и те душа носят! По-забавното е друго – в Пловдив покрай сармите и благородната инициатива идва неочакван гост – ястието ври в „огромен меден казан с вместимост един тон”! Но това не е всичко – „С него готвихме фасул пред Лувъра”, обясни Ути”…

Да се готви Уестминстърското абатство!
„МОНИТОР” набляга на баниците на звездите – „Нина Добрев замеси баница в София”.
„ТЕЛЕГРАФ” също си е намерил звезда – „Сладкарят на Мегън прави торти у нас”. Питате се коя е Мегън? Ама че сте – жената на принц Хари! Ако и за него питате кой беше – значи съвсем сте занемарили светската хроника.
„СТАНДАРТ” се цели нависоко – според специалната му страница „Меркел сама си готви картофена супа, папата си прави „гореща баня със зеленчуци”.
Те очевидно спазват някакъв пост – особено папата, виж, главите на свръхсилите я карат през просото – „Рибена чорба за Путин, Тръмп набляга на бифтеци”.
Колкото до останалите – и те не са стока –  „Макрон предпочита телешки бланкет, Елизабет II се изкушава от шоколадова торта”…
Изключително притеснителна, особено за някои, е една от следващите кулинарни информации в стандартния седмичник – „Прокуратурата сложи тигана за големите риби”.
Като ще е готвене и плюскане – да е!
При пълно опазване на личните данни на плюскащите, надяваме се. „ТРУД” се опитва да ни успокои с твърдението, че от въвеждането през май на регламента за опазването им, има само „4000 жалби, че не пазят личните ни данни”. Всекидневникът все пак малко се е престарал в опазването – от прочетеното така и не може да се разбере какво и къде е станало – според заглавието на информацията „Йорданка Христова се сбогува с шуменската публика”, а според първия ред от по-дребните буквички „Йорданка Христова напълни хасковската спортна зала „Дружба” за коледния си концерт”. Още по-смущаващо е твърдението, че „Певицата заяви, че тази година празнува общо 130-годишен юбилей”…
Да разбрахте нещо! Не? Браво – така се опазват лични данни!
Не като албанците, които изправиха косите на всичко виделите натовски генерали – „Албания разкри шпиони, НАТО в шок” - научаваме от "24 ЧАСА". Как малката балканска държава изкарва ангелите на генералите? Елементарно - „случайно публикувала секретна информация – имена, автомобили, регистрационни номера, идентификационни номера, номера на паспортите, оперативни класации, заплати и ежедневни навици” не на кого да е, а на своите собствени разузнавачи в Европа.
За да е достъпна информацията за всички желаещипубликацията била на „уебсайта на албанското министерство на финансите”
От такава ситуация и Джеймс Бонд няма да може да се измъкне без сериозен тупаник!
Така става, като не ползват услугите на българските медии!

Няма коментари:

Публикуване на коментар