сряда, 7 ноември 2018 г.

ВСИЧКО Е ТОЧНО!



Сещате се за песничката, нали?
Тодор Батков подари целия вестник “СТАНДАРТ” на журналистите му – и всичко беше точно!
Подари не само вестника, подари и задълженията, направени, докато г-нът Батков му беше собственик – и пак всичко беше точно. Поне за г-на Батков. За господата винаги всичко винаги е точно. За вестникарите – не е задължително.
И на връх Деня на народните будители всекидневникът спря.
На печелившия – честито!
А какво правят оцелелите всекидневници?
Протестите срещу високите цени на това и онова очевидно налагат контракампания – и на протестите срещу поскъпването на обществените тоалетни (където ги има все още) „ТЕЛЕГРАФ” противопоставя съвсем други – „Търсят 7 млн. глоби от Ветко Арабаджиев за фекалии в морето”!
Както би рекъл Иванчо – скъпо му е излязло удоволствието…
Сега остава да намерят и въпросния Ветко, та да си плати, че дори Интерпол май не може да го открие. А дотогава ония му работи ще си плуват безплатно в морето.
Иначе – всичко е точно според защитника на трудещите се в. „ТРУД”, „Рискът от бедност у нас намалявал”. С полезното уточнение, че „Евростат ни обяви за най-рисковата страна в ЕС, но тенденциите са по-скоро положителни”.
Това, разбира се, трябва да се отбележи подобаващо – и „24 ЧАСА” отразява началото на всенародните празненства – „Четирима полицаи ранени, след като се отзовали на сигнал за силна музика”. В сливенска махала хората празнували намаляването на риска, дошла полиция, питала какво празнуват и от дума на дума – станала белята…
Но това не плаши душите наши – седмица по-късно тържествата продължават с пълна сила – само че полицията пак проявява неразбиране и в резултат „Тълпа от гетото в Мъглиж обстрелва униформени с тухли” съобщи в един от последните си броеве „СТАНДАРТ”. Това, разбира се, вече не е никаква новина – за какво си имаме полиция, ако не за да си я замерваме с тухли, новина е обаче, че един от празнуващите „захапва полицай по ръката и по гърдите”.
Колко романтично!
Още неизстинали печатарските машини и страстите – и – десетдневката на всенародните празници продължава – „30 роми блъскат и псуват полицаи след забележка за силна музика” – отбелязва скромно „24 ЧАСА”.
Вече рискът от бедност така е намалял, че хората започват да си поръчват икони за вкъщи – и то не какви да е! „Ядем светци от шоколад” – прославя новия прилив на религиозност у православните обитатели на нашата територия „ТЕЛЕГРАФ”. На забележките, че тая работа май не е точно оная, изобретателката на гастрономическата религия г-жа Тодева отвръща достойно, че „Има търсене. Сред поръчващите ги има дори свещеници”. И още повече – „При нас има поне 10 човека, които са завършили Художествената академия. Тези хора рисуват уникално… Тези хора създават изкус­тво!”.
Ами – за какво си имаме и Художествена академия, ако не за да създава кадри за сладкарската индустрия!
Производителят на шоколадови икони е далеч от градовете, в които се разследват продажбите на българско гражданство, така че хората от по-другите краища на страната нагъват каквото им попадне под ръка – „Плевенчанка гълта карти с памет, за да скрие корупция с BG гражданство” – научаваме от страницата „Вътре” на „24 ЧАСА”. Като дошли полицаите, тя, вместо според новата българска традиция да ги поухапе или поне замери с тухла, нагълтала симкартите и картите с памет, та никой да не ги намери на новото им скришно място.
Щом новината е във вестника, очевидно полицията ги е намерила – всекидневникът не уточнява как и къде…
Важно е, разбира се, справедливостта да възтържествува, макар и по миризлив начин…
И всичко да е точно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар