сряда, 21 март 2018 г.

ЗЕЛЕН ХАЙВЕР В МЪТНА ВОДА


Кое му беше лошото на социализЪма? Ами – четете пресата и ще научите – „Марихуаната – 4 пъти по-силна отпреди 30 години” – компетентно твърди „24 ЧАСА”. Така си беше – дърпаш, дърпаш, а ефект – никакъв! Разбира се, повишаването на качеството на продукта води и до корекция на цената – „Кило „трева” удари 15 бона по селата” – научаваме от „ТРУД”.
Повишеното качество си води и последствията – на следващата трудова страница прочитаме заглавието, според което президентът на ЕНП Жозеф Дол бил рекъл, че „Борисов е най-важният шеф в Европа” и се преизпълваме със законна национална гордост – това Макроните и Меркелите могат да си ядат ушите пред нашия национален лидер, почти вожд и учител. За съжаление от първите два реда на информацията става ясно, че г-н Дол бил рекъл, че „Бойко Борисов е най-успешният шеф в Европа” и гордостта леко се спихва – едно е да си най-важен, друго – просто успешен.
Не е хубаво да се пуши по време на дежурство, от мен да го знаете!
Още по-лошо – на пресконференция. Току-що избраният шеф на комисията „Антимафия” г-н Пламен Георгиев тържествено обещал, а „СТАНДАРТ” пльосва изявлението на първа страница: „Ще хванем хора с пари до седмици”. Десетина дни от изявлението минаха, досега комисията не е намерила нито един с пари – очевидно още се структурира, за да тръгне да преджобва гражданството по улиците и площадите и в момента, в който заловят някого с повече от пет лева в джоба – ще ни го покажат и ще му конфискуват петолевката в полза на бедните. Или – в полза на прасетата, защото, ако се вярва на „24 ЧАСА”, са предвидени „30 млн. лв. за хуманно отглеждане на свине”.
Да, по-добре за тях, че са по-малко и ще им се падне по повечко. Поне грухчовците да се видят с някой лев!
Междувременно свободата на словото у нас достигна нови висоти – след като нечии телевизионни столчета и масички изстинаха по неведоми причини, се яви още един изстивател и разобличител на козните на злите сили – „Това е един манипулатор (...) Според мен този човек е агент на соросоидните общества”. Соросоидът е водещият Горан Благоев, а разобличителят – депутатът Волен Сидеров, а цитатът е по „24 ЧАСА”. И – не става въпрос за директно нареждане, нито препоръка, нито дори намек, а за обикновен въпрос – „Той още ли е водещ в обществената телевизия?”. На предишния изстивател му истина парламентарното столче, но коалицията е по-важна за нас от слънцето и въздуха за всяко живо същество.
Тук някои биха започнали да разсъждават за 109-ото място на България в класацията за свобода на словото, но „МОНИТОР” е затова, веднага да строши на клеветата зъба: „...Никой не пита представителката на „Репортери без граници” как нейната организация е класирала на 47-о място Малта, в която миналата година публично беше взривена разследващата журналистка Дафне Галиция. Словакия, в която показно бе разстрелян Ян Куциак пък е наредена на 17-о място в класацията. В същото време България, в която подобна репресия срещу журналистите няма, дори напротив – всеки спокойно може да изказва мнението си, е наредена в рейтинга след страни като Гана и Либерия”...
Само така! Бой по клеветниците!

Ако не разбират от дума – задават се празници, по Великден ще паднат доста агнешки главич­ки, по Гергьовден – още повече – ще има как да им изпратим на въпросните репортери някоя и друга в суров, леко кървав вид, увита във вестник – да си я опекат и да си опичат акъла!

Няма коментари:

Публикуване на коментар