петък, 11 октомври 2024 г.

КОЙ ПРИБРА МАРКУЧА?

 в. „Стършел“, бр. 4072/11 октомври 2024 г.

В тая водна криза, придружена тук-там с наводнения,  хората са принудени да прибягват до крайни мерки!

„Прибра маркуча и извади дамаджаната“ – отбелязваедна от най-симпатичните „ТЕЛЕГРАФ“. До дамаджаната българинът прибягва по всякакви поводи, но столичният кмет е измислил революционно нов – „Терзиев лъска трамвая с ракия“!

Това поне обяснява приятния аромат, който се носи из трамваите в по-късните часове. На човек само от него може да му се замае главата.

Министрите обикновено не се возят с трамваи, но земеделският, г-н Георги Тахов, очевидно прави приятно изключение. Не е ясно с какво мият стъклата в брюкселските трамваи, но точно в Брюксел той събрал очите на българските журналисти, пред които според сайта „КЛУБ „Z“ заявил, че „У нас са внесени 2,6 млн. тона яйца от Украйна“. Ако сметнем, че среднобългарското семейство е от трима души, очевидно според министъра на семейство се пада да изплюска по един тон яйца само за половин година.

Множко идват, но нашата героична нация очевидно се справя!

А зад океана този феномен предизвиква и вълнение сред научните среди – „Учен от Харвард изяде 720 яйца и промени живота на всички“ – тържествува „СТАНДАРТ“. Както в доброто старо време учените са пробвали лекарствата първо върху себе си, така и храбрият харвардски докторант излапал 720 яйца за един месец, за да докаже, че изобщо не влияят на холестерола.

И така променил живота на всички по тая земя!

У нас „Топлофикация“ също прави чудеса, с които променя не само живота, но и смъртта на абонатите си! „Жена „възкръсна“, за да си плати 16 лева борч към „Топлофикация“ – възвестява чудото „24 ЧАСА“. Не бързайте да заключавате, че родните покойници са най-съвестните абонати на тоя свят – търсейки 16-те си лева и 19 стотинки адвокатите на топлото погнали децата на абонатката, като се опитали да убедят съда, че майка им е починала. Пък тя, напук на топлофикацията, си била жива. „Оказва се, че „Топлофикация“ може да прати някого в отвъдното по документи, както и да го възкреси, ако има да плаща...“ – е изводът на вестника. Поука: ако искате дълъг и вълнуващ живот, задлъжнейте на топлото с поне 16 лева!

Съвсем встрани от научните изследвания и необяснимите чудеса са родните политически размисли и страсти.

Независимият седмичник „РЕТРО“ недотам деликатно поднася клюкицата на седмицата – „Гюнер Тахир: Доган посягаше на жените на депутати и кметове от ДПС“. Като ще се хвърлят кафяви неща във вентилатора на предизборната кампания – поне да са истински кафяви и миризливи!

А още по-независимият „СТАНДАРТ“ цитира фейсбука на ексевродепутата Александър Йорданов: „Александър Йорданов изобличи жълтопаветната опорка срещу Пеевски“. Какво точно е написал г-н Йорданов за жълтопаветните опорщици? Ами – според вестника точно това: „Тезата им е комунистическа и сталинска дори - няма човек, няма проблем. Те настояват за „елиминиране“ на политик, който има доверието на гражданите, които гласуват за него. Връщат ни в мрачните 1944-1945 г. Това впрочем доказва, че противници на Пеевски са главно наследници на яки комунистически и ДС фамилии. Доказва, че е прав лидерът на „Новото начало“, когато показа на светло дерибеите в ДПС, каза истини за президента, подкрепи създаването на евроатлантическо правителство на България.“

Може би малко късничко се е ориентирал в ситуацията г-н Йорданов, г-жа Елена Йончева се оказа по-съобразителна и зае ДПС-мястото в европарламента. Но нищо – след няколко години пак ще има избори, една четка по патъците на новия делибашия никога не е излишна!

Да му пожелаем успех!

И една препоръка – да не се вози в трамваи, виждате – когато приберат маркуча и извадят дамаджаната, някои започват да говорят жестоки истини и стават гафове!

петък, 4 октомври 2024 г.

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА РОДАЙЛАНД!

 в. „Стършел“, бр. 4071/4 октомври 2024 г.

Кой е тайнственият кандидат, за когото ви агитираме днес, ще разберете накрая, което, разбира се, не означава, че трябва да пропуснете началото.

А началото е наистина вълнуващо! На предизборната кампания, разбира се. Хиляди достойни българи се включиха в нея – само и само да изберем точно тях за свои любимци и никого другиго.

„Ако се жениш за седми път, какво тържество ще правиш?! Просто ще отидем да се разпишем“ – резюмира намеренията на Бойко Борисов „ТЕЛЕГРАФ“. Лидерът на ГЕРБ с думи прости разкрива и тайните на купения вот – „Еднакво лош е и платеният купен вот, и корпоративният на олигархията, която си показа лицето по време на Плана за възстановяване и устойчивост“ (...) Борисов препоръча да се провери как ще гласуват хората от големите предприятия, включени в Плана.“

Спи ли МВР-то?

Не спи – твърди OFFNews, дори напротив – не само бди, но и се отчита! „МВР с ежеседмичен отчет как върви купуването на гласове за вота“.

Не е зле МВР-то да прави и анализи на тренда и да отправя препоръки – дали е време да купуваме или да продаваме. Те, отчетите, са затова – да се ориентираме в пазарната конюнктура.

Скромно започва кампанията си коалицията ПП-ДБ – „Не държим да имаме министри и министър-председател, държим на политиките“ – твърди в „ТРУД“ г-н Кирил Петков. Най-после някой да рече, че не му се управлява, че не му пука за разпределението на парите от прословутия план за развитие, че за него най-важното било да има каквото и да е правителство, дори „без партиите да си имат доверие“ – досущ като в Италия.

Далеч от такива лицемерни скромности е лидерът на „Възраждане“ – „Костадинов потрива ръце, чака да получи мандат за правителство“ – твърди „СТАНДАРТ“. Въпросният лидер, докато чака мандата, „призова избирателите, които са решили да пуснат гласа си за „Продължаваме промяната-Демократична България”, да не ползват посредници, а директно да гласуват за Делян Пеевски и Бойко Борисов.“ Защото пак щели да се сглобят. Малко некоректно, намирисва на негативна кампания, но слабичко. За всеки случай си запушете носа!

Защото леко негативна предизборна кампания подема и новото лице на левицата, г-н Евгени Минчев, който призовава в „ДУМА“ електоралните единици „да не се качват на младите политически мотоциклети на политически пеленачета“, а да се обърнат към партии, които вече имат политически опит – като БСП.“ И обяснява, че се срещал с руската посланичка не за друго, а във връзка с организирането на руски балове по света и у нас.

Другото ново лице на българската политика, лидерът на „Величие“, г-н Михайлов, разкрива жестока истина пред телевизия ЕВРОКОМ - „И в институциите, включително и в ООН, сигнали-е се обработват от хора от ГЕРБ, примерно“. Мале, докъде били стигнали пипалата на политическата мафия! Даже това, ООН-то вече за нищо го нямаме!

В цялата тази галиматия от почтени и достойни кандидати е съвсем нормално избирателят да се обърка и разколебае кой е по-по-най достойният.

Тук на помощ ни идва „24 ЧАСА“, който ни дава ценна препоръка какъв любимец да си изберем – „Нов тренд – кокошка за домашен любимец, може да я дресираш като куче“ – компетентно съветва всекидневникът, в който новините са това, което са.

„Тези птици са много общителни, интелигентни и приятелски настроени към стопаните си. Много бързо свикват с човека и щом го видят, тръгват след него, за да чакат храна. Не се страхуват и дори обичат да се гушкат“...

Досущ като народните ни любимци!

Изберете Родайланд – най-червено-кафявата кокошка в света!

Майната им на Легхорните – бели са и много се цапат!

А за един домашен и всякакъв друг любимец най-важното е да бъде кристално чист – и пред съда, и пред избирателите си!