сряда, 24 септември 2014 г.

АБЕ, ВИЕ У РЕД ЛИ СТЕ?

в. "Стършел", бр. 3559/26.09.2014 г.

Не, не се будалкам - съвсем сериозно питам - пиете ли си хапчетата?
Очевидно кампанията върви доста нервно, вижда се, че лидерите се притесняват, че съвсем неуспешно намаляват процента на гласуващите и започват да се държат неуравновесено - в най-мекия смисъл на думата.
"БСП предлага помощите за бедни в натура" - цитира "акцент от управленската програма" на Лявата България "СТАНДАРТ". Дотук - добре, сигурно има и някаква друга мисъл зад идеята да се обявят обществени поръчки за наши фирми. Но кой знае защо в "24 ЧАСА" ден по-късно се натъкваме на странната констатация: "МВР: Купуват се гласове с брашно, бира и кокошки". Има ли нещо общо или не - казва ли ти някой! Не говоря за публикациите, а за констатациите!
"Атака" не разчита на случайни публикации - тя сама си пише текстовете и почтено си плаща, за да ги публикуват без злонамерени тълкувания. Напразно - "ПРЕСА" е известен като коректният вестник! И коректно публикува изявлението на г-н Сидеров, че "нашите управници ни вкарват във война с Русия, и (...) че президентът Плевнелиев на срещата на НАТО в Уелс е обещал България да стане команден център на НАТО и оттук да се подготвят военни действия срещу нашата освободителка"
Въпросният президент - враг на мира, православието и всичко останало, което можете да си представите, съвсем коректно е заклеймен на първата страница на всекидневника - "Плевнелиев би звънеца, 4 деца припаднаха"... Злодей, разбирате ли!
Лидерите на ДПС пипат внимателно и гледат да не правят глупости, поне публично, но евентуалните им противници се стараят и вместо тях - "Борисов и кандидати на ДПС на кушия в "Паламара" - четем пак в "ПРЕСА". Експремиерът Б. Борисов присъствал "като личен приятел на домакините" и връчил на победителя в кушията "500 килограмово теле и 1000 лева". Предполага се - от държавната субсидия. Освен това се чествал и "сюнетът на внучетата на Бейзат Яхя" - общинския лидер на ДПС. Загадката около това, кой точно е домакинът, се изяснява към края на кратичката информация - "Сред домакините беше шефът на "Лукойл" Валентин Златев"...
Но ДПС ще бъде извадено от управлението - това е абсолютно сигурно! Самият почетен гост го е казал на 500-килограмовото теле!
Единствената коалиция, включваща хора, никога не управлявали, никога не крали, никога власт не мирисали (като се изключат коалиционните партньори начело с партията на четири пъти невинният бивш столичен кмет Софиянски), съвсем демократично още в началото на юли изпълни повелята на лидера си от 30 май (цитираме по "СТАНДАРТ"): "...аз съм в политиката, кандидат за министър-председател"... и месец и половина по-късно на заседание на висшия партиен орган въпросният лидер "получи номинации да води листите във всички области... Освен това единодушно се прие Николай Бареков да бъде номинацията на партията за министър-председател"...
И патологията не закъсня - въпросният г-н Бареков започна да се подписва (включително в писма до Председателя на Европейската комисия) като "кандидат за министър-председател"...
Транквилантите в милата Родина очевидно са на привършване - получих сърцебиене, когато в "ДНЕВНИК" прочетох, че "Митрополит Галактион "ръкоположи" Борисов за премиер": "И по законно славянски, както винаги се обръщам, наречемна го министър-председател. Това е църковно славянска дума, когато ние извършваме наречение за ръкоположение в епископство на даден архимандрит..."

Ама наистина - вие сериозно ли мислите, че сте у ред? 

четвъртък, 18 септември 2014 г.

СЛАВАТА НИ ДИВНА...

в. "Стършел", бр. 3558/19.09.2014 г.

Къде с букет цветя за учителката, къде - с десетачка за пострадалите от наводненията в шепичка - изпратихме децата в училище.
И от първия учебен ден започна възпитателният процес - по препоръка на просветния министър, празникът мина "Без политици на 15 септември" - поне така уверява "СТАНДАРТ".
Идеята никак не е лоша - като се има предвид какви хора според вестниците решават съдбините на държавата!
"Мая Манолова пуши на закрито" - компрометира кампанията на бившия зам-председател на Парламента "ВСЕКИ ДЕН".
Като не свариха да отменят закона против пушенето, хак им е - да ги компрометират! И хич да не припарват до училищата - там бъдещето на Родината спазва забраната и не пушляви поне в класните стаи! Минете утре край някое училище - всички пушат на двора, под баскетболните кошове! Ако училището има ограда - подпрени на оградата, откъм подветрената страна.
Браво, мили деца, във вас ни е надеждата!
Каквото и да си говорим, хубаво е да си депутат, мама му стара! Отваряме "СТАНДАРТ" и научаваме, че "Угодиха на депутати с жени"!
Тъкмо да решим, че става въпрос за мрежа, доставяща екзотични красавици за нуждите на народното представителство, и в дребния шрифт се натъкваме на разочароващото уточнение, че ставало въпрос за така наречения от вестника "полов баланс" в Европейската комисия...
При това положение, когато никой не му угажда по тънката част, очевидно на човека остават само едно-две от основните удоволствия - да хапне и да пийне. "ВСЕКИ ДЕН" отбелязва добросъвестно: "700 бона изплюскаха депутатите за година"!
И резултатите не закъсняха!
Голямото плюскане си носи и големите последици! Отново всекидневният всекидневник е на бойния си пост, за да ни информира, че "Депутати се продрискаха"!
Има и снимки на двама от пострадалите, с доста доволни физиономии, защото хитро приложили традиционното българско средство - "ударно количество мастика спасило положението".
Миризливото материалче продължава с политически новини - "някои от социалистите не се появиха на пленума на БСП тъкмо защото им било трудно да вдигнат тяло от тоалетната чиния"...
Ние си мислим, че партийните форуми се провалят от вътрешни борби между различните идейни течения, то какво било...
Предполага се - потресен от сполетялото ни предизборно рядко щастие, "Здравният министър предписа узо на корем" - загрижено препоръчва "ПРЕСА".
Още е топличко, рецептата, както биха рекли дипломатите, се приема с благодарност и въодушевление!
Само трябва да внимаваме, че след такава профилактика човек става излишно доверчив, а на нас не ни стига предизборната кампания, ами и "Измамници от три континента звънят и лъжат бабите у нас". Поне така твърди "ТРУД". И допълва, че "Старица получила есемес от Никарагуа, друга - от Конго"...

Носи се славата ни дивна на наивници из цял свят - не е зле да се замислим дали няма и някакво основание...

сряда, 10 септември 2014 г.

НЕ БИЙТЕ, БРАТЯ БЪЛГАРИ!

в. "Стършел", бр. 3557/12.09.2014 г.

Със застудяването хората се поизнервиха - може би от непрекъснатото напомняне, че ще им строшат фара с новите цени на тока.
Първи симптом на злокачествено изнервяне е прогресиращата амнезия (за тия, които не си спомнят думата - тя означава, че някой нещо не си спомня).
"ДУМА" поради липса на други политически противници (знае ли се с кого ще се наложи да се съюзяваме след изборите), громи служебното правителство - "Направете нещо": Традиционно по детски щастливата физиономия на служебния премиер Близнашки напоследък взе да се поизопва... Удря го нещо на мрънкане и самоожалване. "Изстискваме бюджета. Откъсваме от залъка на цялото общество. Държавата вече не е същата..."
Че държавата не е същата след управлението на партията, чийто орган е вестникът, не е. Любопитното е, че все пак в бюджета е останало нещо за доизстискване. Хич, бива ли така да са пропуснали някакви пари за усвояване! И това ми било експертно правителство!
Втори симптом на всеобщото изнервяне е, че хората започват да пият, за да забравят, че са нервни. А, вече поуспокоени, си тръгват да се приберат при любимата. При което им се случват случки... "МОНИТОР" съчувствено ни съобщава как в Хасковско "Пиян открадна кола и изпадна от нея в движение". Пияните, както знаем, Господ ги пази, а виж, колата се обърнала в канавката с всички неприятни за нея и собственика є последствия...
Една кола по-малко в движение - може би един спасен живот повече! Защото третият симптом на всеобщото изнервяне е, че колите започват да преследват пешеходците и да газят на месо! "Газят по 10 души месечно на зебри в София" - отчита преизпълнението на месечния план "МОНИТОР".
Като не се обръща внимание на симптомите - мелето започва! Ще се избием едни други, братя българи!
"ТВ екип пребит в пернишка дискотека" - четем в "СТАНДАРТ". Екипът отишъл със скрита камера и си напазарувал дрогица, след което го усетили, и по стара пернишка традиция, го набили. Ало, екипа, хич, бива ли така, бе, след като според вестника "Помещението е общинска собственост. То е отдадено под наем като партиен клуб на Движение "Гергьовден", защото неговият местен лидер е общински съветник." - това вашето си е чиста политическа провокация срещу предизборната коалиция с премиерски амбиции!
Тихомълком отупаха и екип на bTV, отишъл да снима телефонни измамници, пиян полицай гърмя в блока си, а жена му смаризи дошлите да видят кой стреля негови колеги, но не само това - почнаха вече да бият и по високите етажи - "Футболист разби главата на губернатора на Враца" - ужасени четем в "МОНИТОР". Нищо работа - само седем шева, но така ли трябва да се отнасяме с висшите органи на местната власт! Добре поне, че футболистът, който си имал в МВР-то папчица за кражби и сбивания, не е от висшата лига, та да му се размине!

Ало, здравната каса, задават се избори, може ли да отпуснете поне по блистерче транквиланти на глава от населението, че както е тръгнало, ще се избием без време!

сряда, 3 септември 2014 г.

КОЛКО ОЩЕ НАДОЛУ?

в. "Стършел", бр. 3556/05.09.2014 г.

Приятно е слизането надолу. Бог да благослови Нютон, който е измислил гравитацията - онази невидима сила, която ни дърпа към земята и не ни дава да се изхвърляме чак толкова!
Но макар "ТРУД" да ни дава ценната препоръка, че "Вивалди и банани гонят стреса", напоследък спускането надолу става стресиращо бързо - въпреки бананите и триото безработни музиканти, което свири до фонтана-убиец на площад "Славейков".
Бившите премиери и мераклиите да повъртят и те малко геврека на държавата също се устремиха надолу.
"Орешарски отива край пещера" - осведомява ни за новите творчески планове на експремиера "24 ЧАСА". В класиката битува изразът "Офелия, върви в манастир" или нещо подобно, но очевидно е неприложим за българските условия.
Малко по-надолу се е сурнал друг бивш премиер - "Бойко слиза в забоите" - тържествено съобщава "СТАНДАРТ". Въпросният Бойко май само резна лентичката на новия рудник, но това не е важно - важното е, че всички са прочели, че пак е слязъл сред народа.
А пък кандидат-премиерът на нецензурната партия четири дни след снизхождането Борисово извърши нов подвиг - "Бареков слезе на 400 м под земята при миньори" - четем в "24 ЧАСА".
Иначе животът продължава - със своите малки радости и нещастия. "Добрев се отказа от соцлистата" - натъжава ни "СТАНДАРТ". Обиден, професионалният депутат, подработващ от време на време и като преносител на интересни куфарчета, се фръцнал и отказал да бъде не на първо място в софийската областна листа. Слава Богу, очевидно др. Добрев не е от сръдливите, защото седмичка по-късно агенция "ФОКУС" разпространи радостното съобщение, че "Кирил Добрев ще води листата на БСП в Габрово". На печелившите - честито!
Междувременно двата централни всекидневника влизат в задочен спор - според "24 ЧАСА" имаме "370 повече първолаци тази година", но според "ТРУД" "Изчезна цял град от първолаци"...
Изчезват и разни други хора - та банкера Василев чак с Интерпол го издирват, но все пак има и добра новина - "Всички обвиняеми по аферата "КТБ" вече са на свобода" - радва душите ни "ПРЕСА". "Обоснованото предположение за това, че те са замесени в присвояването на милионите, е разколебано" - решил българският съд, в когото, разбира се, всички ние имаме пълно доверие.
Непоколебимо обаче остава убеждението ни, че някои хора не могат да четат картата и не могат да преценят кое на нея е малко по-голямо от много по-малкото. "Ракети заради Русия иска Шаламанов" - отново ни хвърля в бананите (лекуващи стрес, разбира се) "ТРУД". Според визията на военното министерство трябвало да си купим няколко по-дългобойни ракети, за да се противопоставим на "засилването на способностите на Русия за конвенционални военни действия"...
На министъра бихме рекли, че за разлика от популярния виц за американския президент Рузвелт, който търсел напразно по глобуса коя е тая държава, която му е обявила война, в Русия много добре знаят къде сме на картата.

Но когато човек се е сурнал надолу по стълбата, която според кариеристите би трябвало да води нагоре - по-добре да не се противопоставяме на Закона за гравитацията. Него поне никой не може да излъже.