сряда, 3 октомври 2018 г.

ЕКСТРАСЕНС МАХА С ОПАШКА



Здравната реформа се закучи в спорове и хората започнаха да дирят алтернативи – ето, според „ТЕЛЕГРАФ” „10 000 българки раждат с астролог”. Докторите все пак нямат особени основания за притеснения, че звездобройците ще ги изместят – дори напротив, отваря им се повече работа – защото младите кандидат-майки „юркат лекаря да извади рож­бата в точен час заради асцедента”. Срещу двеста кинта астрологът ще ви напише на листче точно на коя дата и в колко часа да ви тръшнат на масата за секцио и да ви разпорят.
Все пак, може би е по-добре да си вземете куче?
Хубаво е човек да си обича кучето, а още по-хубаво е, ако среща взаимност! „МОНИТОР” ни дава въпиещи примери за всеотдайната любов на животно към човек – стигаща до пророчества! Дама от Великобритания разказва как „веднъж двете пътували с автомобил. Внезапно Дейзи се разджавкала яростно, а малко след това колата се забила в стена”. Неверниците биха рекли – защото дамата се е обърнала да види какво става на задната седалка и е изпуснала завоя, но няма да са прави – според вестника „Кучетата може и да виждат събитията в стъкленото кълбо, проблем е да обяснят какво са видели”.
Не е проблем за родната преса да разчете иначе немногословното комюнике за срещата на американския посланик с шефовете на ДПС. „СТАНДАРТ” се прехласва по фона на протоколната снимка, на която над главата на г-н Доган се мъдри нещо като ореол с православен кръст в средата – фонът всъщност бил „уникално пано”, което „символизира заедност и духовното единение”.
„ТРУД” обаче е далеч от оптимистичното заключение за заедността – според него „основни акценти в дискусията са били геополитическите разходки Европа-Балканите-Близкия Изток-Америка…” Опитваме се да предположим кой ще да е тоя екскурзиант, предполагаме, и ни е трудно да преценим откога той е станал толкова несимпатичен не само на председателите на ДПС, ами и на вестника и неговите издатели.
Не е проблем за „ТРУД” обаче да прозре козните на злите сили, желаещи гибелта на всичко българско и родно – след скандала с ареста на журналистите, осмелили се да разобличат една от корупционните далавери по нашенско, вестникът публикува „Разследване на „Труд” за диверсията срещу България, започ­нала с горенето на документи край Егълница”. Злите козни са разобличени – „Агент Атила ровил заедно с бивола в дупката на греха”. В смисъл – румънският репортер е агент на Сорос, а журналистът от сайта „Биволъ” е просто бивол. Чифтокопитно, представящо се за колега. А дупката на греха не е това, което биха си помислили някои читатели на трудовата газета, а дупката на шейсет километра от София, към която кой знае защо са возени, за да бъдат изгорени, въпросните безобидни, според източниците на вестника, документи.
Всичко това – потвърдено от абсолютно сигурно място - „научи „Труд” от свои източници в спецслужбите”.
 „СТАНДАРТ” не разчита на тайнствени анонимници, пожелали да станат източници – той черпи вода от извора: „Не можел да надприказва Нинова, затова не се жени”. Кой? И питате – кой може да бъде, освен любимият премиер! Завалията – ама точно така си го е казал (ако репортерът правилно е записал, разбира се): „Много е устата. Аз не мога да надговоря една такава жена, затова и не мога да се оженя втори път”.
Правилно – като не иска да му дуднат на главата вечер, че не може да надприказва една жена, да си стои сам с кучето вкъщи да си гледат мачове на спокойствие! Ако му купи и кристална топка, животинката ще бъде благодарна почти колкото като придворен лъскач на патъци. И ще маха с опашка – основното преимущество на неговорещите пред пишещите.
Ако пишещите имаха опашки – бизнесът с вентилатори щеше да иде на кино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар