сряда, 20 май 2015 г.

ГОЛЯМА НЕРВА

в. "Стършел", бр. 3592/22.05.2015 г. 

Като ни гепи една нерва – няма отърване! Ни хап помага, ни чашка, ни телевизия. Какво ти телевизия – телевизията ни нерви още повече! Само за една седмица първо премиерът наруга в ефир интервюиращия го заради това, че не му задавал правилните въпроси, после Любимец 13 на същия премиер изтрещя и определи неприятен нему репортер като олигофрен.
Хич бива ли така в нашата все по-процъфтяваща Родина?
Отваряме „МОНИТОР” и още от пръв поглед се натъкваме на доказателство за просперитета на населението – „Бални рокли за края на детската градина”. „Госпожите били казали на децата да се облекат като Пепеляшка на бала – с нови рокли, обувки и дамска чанта” – обяснява притеснена майка. „Допълнително се плащало и за албуми и подаръци, както и за заря. Тържествата включвали и парти в центъра и екскурзия”... Все пак въпросната майка се е отървала леко – в съседната детска градина тържествата „продължили почти цяла седмица”!
Интересно все пак до колко са броили дечурлигата – до едно или до две? И – защо са пренебрегнати питомците на детските ясли?
Но, улисани в абитуриентските, мини-абитуриентските (след седми клас), микро-абитуриентските (след четвърти) и новите – нано-абитуриентски балове, нека не забравяме кому дължим щастливото  детство! Естествено – на правителството, което в половината си състав геройски се качи на хеликоптер, за да резне лентичка и веднага след това  - отново с хеликоптера – да се върне в столицата, та да хване самолета за далечен Катар, където да договори още по-щастливото ни бъдеще.
„Катар помага за санирането на панелките ни” – радостно съобщава новината „НОВИНАР”. В смисъл – че катарците били проявили интерес какво аджеба е това - саниране.
Някакъв друг интерес? Естествено – можем ли да се съмняваме – „Катар ни дава пари за магистрали” – трепти „СТАНДАРТ”. В смисъл – катарците проявили интерес към магистралостроенето и по-конкретно към една магистрала, която иначе се споменава само при такива посещения.
А банковата ни система? Може ли най-стабилната в региона и Европа дори банкова система да не предизвиква интерес? Излишен въпрос – според министъра ни на финансите, цитиран от „ДНЕВНИК”,  „Катар има готовност да инвестира във финансови инструменти”,  с които освен всички други хубавини щял „да се капитализира Фондът за гарантиране на влоговете”. Тези, които имат да връщат на КТБ могат да спят спокойно!
Отделно от това според „ПРЕСА” „Български строители може да правят стадиони за Мондиала в Катар”. Да не говорим за радостната вест на „24 ЧАСА”, че „И Катар иска да покаже тракийските съкровища, представени в Лувъра”...
Накрая се подписа и споразумение – кой знае защо едно, кой знае защо само за сътрудничество в борбата с престъпността.
При предишното подобно посещение след приключването му изхвърча министърът на икономиката. Любопитно – дали добрата традиция ще бъде спазена и тази година?
А иначе – у нас борбата с престъпността не е спирала! „Махат проститутките край морето” – тържествено обявява „МОНИТОР” и разваля добрата новина с подзаглавието, че „Правят кадрови рокади във варненската полиция”...
Може ли така да се определят пазителите на реда и законността! Ами ако вземат да се изнервят и те?

Няма коментари:

Публикуване на коментар