сряда, 28 август 2013 г.

ВИСОКО ЛЕТЯЩИ ПРАСЕТА


Ей, че ни напече!
Така ни напече, че започнаха да се случват съвсем необясними неща! Сред протестите и контрапротестите изключително събитие потресе "ПРЕСА" - "Поклонници искат да пипнат Орешарски".
Нека се разберем - не става въпрос да го спипат, за да му направят нещо, а само да го докоснат - по време на литийното шествие в Троянския манастир "един до друг застанаха патриарх и премиер, следвани от свитите си". Хората посягали да пипнат патриарха за здраве, а други "искаха да докоснат премиера. "Пипайте не мен, а патриарха", каза той..." Можем да предположим, че не всички са се вслушали в съвета, защото след това премиерът отишъл в Орешака и си купил "три вида сладко и нож от ковано желязо". Следващия път - да видим ще посмее ли някой да посяга да го пипа за здраве!
На друго знаменателно празненство - честването на годишнината от избиването на невъоръжени ранени немски войници, възстановяващи се в Жабокрек, ентусиазиран активист според "ТРУД" тържествено заявил, че "Мая Манолова била новата Райна княгиня".
Сега остава Мая да се научи да бродира знамена, та да бъде съвпадението пълно!
Без да дирим под вола теле, не можем да не забележим и едно друго съвпадение, маркирано от "ПРЕСА" - социалният министър г-н Адемов разпоредил "Трудовите посредници да ловят безработните като снежинки във въздуха"... Не се споменава дали ще им се раздават мрежички за пеперудки, нито как безработните ще бъдат обучавани да прехвърчат от цвят на цвят - предполага се, по линия на временната заетост. Все в тоя дух по-паметливите не могат да не се сетят за едно подобно разпореждане на бившия кмет на София г-н Борисов службите по чистотата да били излавяли снежинките във въздуха. След което падна толкова дебел сняг, че три дни не можахме да го изгазим.
Междувременно светът не разчита на чудеса, а действа прагматично - ако се вярва на "24 ЧАСА", "В Цюрих откриха кабинки за културен секс". Край на платената кърска любов - крайпътните кабинки предлагали "всички елементарни удобства, които ще направят проституцията по-безопасна..."
У нас, както е тръгнало, все още дълго ще се налага да се крием из храсталаците - "Откраднаха тоалетна на "Тракия" - удивлява се "ТРУД". Според вестника "служителите недоумяват с каква цел може да е извършена кражбата". Може пък крадецът да е имал разстройство и е решил да си вози персонална тоалетна до морето?
Или - под лозунга, че у нас се краде всичко, което не е добре заковано?
А може би - защото простотията не ходи по горите, а по автомагистралите?
И по вестниците, разбира се - които я прославят. "МОНИТОР" се опитва да ни разплаче с нещастието на фолкпевец - "Джордан още жали прасето Лейди Гага". Хората си гледат котенца, кученца, канарчета или жаби в буркан - защо човекът да не си разнася прасенце, още повече, че можел "често да й изповядва личните си кризи. Хайванчето имало дори и шесто чувство". И един единствен недостатък - не можело да лети. Племенниците на певеца решили да пробват дали и Лейди Гага може да хвърчи като онова, от анимационното филмче, и го пуснали "от терасата на осмия етаж, за да проверят умее ли да паркира сред облаците"...
Това е България според тазседмичната преса - прасетата летят сред облаците, безработните - от цвят на цвят, тоалетните пускат краченца и подло изчезват, точно когато са ни най-нужни, а премиерът лекува хронични заболявания, ако се доредиш да го пипнеш...
Страна на чудесата сме - каквото и да разправят злите езици!

Няма коментари:

Публикуване на коментар